Flunssakauden kurkunlämmikkeeksi ja pakkasia odotellessa kokeilin kaakaota josta ei tulisi rakettimaisen jyrkkää nousua kuten normaaleista maitokaakaojauheesta ja maidosta. Pikku-Deen hiilihydraattiherkkyys kun on välillä sellaista että 1dl täysmaitoa vetäisee verensokerin 5mmol ylös 15 minuutissa. Siis 5hh nostaa 5yksikköä vaikka laittaisi insuliinin kuinka etukäteen (sensorin kanssa sillä voi hieman pelata mutta on kuitenkin vähän riskaabelia kun ko. yksilö on juuri edennyt ihanaan kieltäydytään ruuasta -vaiheeseen, ensimmäistä kertaa urallaan.).
Noh, siispä kokeilen ravitsevia tasaisia ruokia (kakkuresepti myös löydetty, siis sellainen joka on kelvannut useammin kuin kerran! Jee!). Eli tässä tulee kaakao.
Vink: Eka kerralla tein isomman annoksen enkä uskaltanut antaakaan kaikkea kun en ollut varma tuosta karppisokerista, pistin loput jääkaappiin ja tarjoilin kylmänä seuraavana päivänä.
Kaakao 1 mukillinen [1hh]
Mantelimaito 2dl [0hh] (Alpro original unsweetened 0,1hh/100)
Kaakaojauhe 1tl [0,2hh] (esim Pirkka 8,8hh/100)
Vaniljapulveria 1/2tl (Urtekram 0hh/100)
Ksantaania 1/4tl [1,5?hh] (81hh/100)
Kookosöljyä 2tl [0hh] (0hh/100)
Erytritol 3tl [12g = {12hh} 0hh] (Karppisokeri 100hh joista imeytyvä 0/100)
Lämmitä mantelimaito ja vispaa muut aineet sekaan. Kiehauta ja anna jäähtyä sopivaksi.
Ksantaanin imeytymisestä en ole varma, siinä on hiilihydraattia mutta vaikuttaako verensokeriin on epävarmaa.
Erytritol tehdään rypälesokerista käyttämällä ja sitä voi ostaa sikakalliilla karppisokerin nimellä. Erytritol-stevia-sekoitusta löytyy useimmista kaupoista Canderelilta, meidän kotiraadistamme puolet pitävät sen makua kuitenkin niin epämiellyttävänä (luulen että se on stevia joka tökkii ko. makuhermoja) niin käytin nyt pelkkää erytritolia. Erytritol ei tunnu kovin makealle, se ikäänkuin häviää suussa. Joillekin myös erytritol nostaa verensokeria, me vasta testaamme ja tämä kaakao ei ainakaan parin kokeilukerran perusteella aiheuta piikkiä.
Lisäsin kookosöljyä koska mantelimaito on minun suuhuni aika vetistä ja koska meidän pienen diabeetikon ruuansulatus vaatii hidastavia aineita. Öljystä tulee myös pienen tarvitsemaa energiaa, joku uusi kasvukausi taas näkyy sensorikäyrissä ja ukkeli näyttää taas pidemmältä kuin viimekuun polikäynnillä.
Ensi kuussa pikku-Deellä nelivuotistarkastus neuvolassa, mielenkiintoista nähdä taas kasvukäyrät. Kasvussa näkyi pieni notkahdus eli pituus ja painokehitys olivat jäljessä jonkun aikaa kunnes diagnoosin ja insuliinihoidon jälkeen kiri takaisin.